Община Стара Загора ликвидира последствията от падналия снощи дъжд

Постъпили са над 20 сигнала за паднали дървета и три за свличане на земна маса

Благодарение на създадената добра организация обстановката на територията на община Стара Загора е нормална, след падналия снощи дъжд, придружен със силен вятър и гръмотевици, на места и с градушка. Пътната мрежа е проходима за междуселищния транспорт.

Общинските звена Охрана и опазване на обществения ред, Озеленяване и комунални дейности и Пътно-знаково стопанство, в координация с ОД МВР Стара Загора и с Районна служба Противопожарна безопасност и защита на населението в рамките на 4 часа са успели да ликвидират последствията от бурята.

 

Снощи в Община Стара Загора е създаден оперативен щаб под ръководството на секретаря на общината Делян Иванов. За действията по отстраняване на паднали дървета по общинските пътища, в около 20.00 ч. са тръгнали четири мобилни групи от 15 души, с необходимото оборудване.

Постъпили са над 20 сигнала за паднали дървета и три за свличане на земна маса от пороите върху пътища. Инфомацията е постъпила от кметовете по места, горещия телефон и дежурния по Общински съвет за сигурност в общината.

Най-тежка е била ситуацията по пътя Калояновец – Арнаутито  и Богомилово- Кирилово – Сладък кладенец, съобщи Валери Иванов, началник на отдел ООР и УК.

Екипите са проходили целия маршрут на междуселищния транспорт от 20.00 до 24.00 ч. Установено е , че в селата Сулица, Лозен, М. Верея има паднали дървета, които препречват пътя на автобусите. С общи усилия на 4-те мобилни групи до 24.00 ч. всички пътища са били проходими.

В някои от селата- Михайлово, Преславен и Загоре са предриети самостоятелни мерки за справяне със ситуацията под ръководството на местните кметове и кметски наместници. Падналите дървета са били нарязани и изнесени от пътните платана.

Само в село Арнаутито в момента няма електрозахранване.