„Красив Добрич“ - първото 48-часово филмово предизвикателство в страната

Между 21 и 23 септември

Община Добрич и CastFolio – българската онлайн платформа за развлекателната индустрия, организират 48-часов филмов маратон на тема „КРАСИВ ДОБРИЧ“. Между 21 и 23 септември всички участници ще трябва да се справят с предизвикателството да създадат, филмират, обработят и представят свой десетминутен филм по предварително зададени теми, като първите три творчески екипа ще получат парични награди от съответно 1 500, 750 и 500 лева, осигурени от общината. Също така спечелилите продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат представени на следващото издание на международния филмов фестивал Берлинале през февруари 2019 г.

„Вече близо четири години работим активно върху новата визия на нашия град и се радваме, че ще можем да покажем какво сме постигнали до момента чрез езика на киното. Град Добрич и цялата област са чудесна туристическа дестинация точно заради своята древна история и прекрасни забележителности. Но не само – навсякъде около нас има скрити красоти, които предлагат хиляди възможности и за реализацията на проекти в областта на различни изкуства, и съм сигурен, че филмите от предизвикателството ще ни убедят в това“, коментира кметът на Община Добрич Йордан Йорданов.

Идеята за филмовото предизвикателство се роди на форум на Глобалния Добрич - Добрич в бъдеще време 2.0 през септември 2017 като част от идейната платформа за създаване на глобална общност от хора, свързани с Добрич.

„КРАСИВ ДОБРИЧ“ е отворен за участие за всички творчески екипи от страната, които дръзнат да премерят сили и креативност в първото 48-часово филмово предизвикателство. Победителите ще бъдат селектирани от жури в състав .....и ще бъдат обявени на официална церемония на 23 септември. Повече информация за маратона можете да намерите на адрес www.filmchallenge.eu.