"Локомотив" (Пловдив) загуби гостуването си на ЦСКА

"Черно-белите" отстъпиха на "армейците" с 2:0

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) загуби гостуването си на ЦСКА-София на старта на Първа лига. "Черно-белите" отстъпиха на "армейците" с 2:0. Дебют за Локомотив записа юношата Петър Шопов, който влезе като резерва в края на срещата.
В началото домакините бяха по-активния отбор, като в 12-ата минута можеха да открият резултата. Жеферсон центрира отляво, Антони Милина не се намеси добре, а Жоржиньо прати топката високо над целта. В следващите минути Локомотив заигра по-добре от съперника, а с удари се отчетоха Игор Банович и Бирсент Карагарен. Най-опасното положение за "черно-белите" беше в 41-та минута, когато изстрел от далечна дистанция на Парвиз Умарбаев мина на сантиметри от целта.
В началото на втората част домакините откриха резултата. Едвин Джеси центрира, а в наказателното поле Мауридес засече топката с глава за 1:0. В 62-та минута ЦСКА-София стигна до второ попадение. Жеферсон нахлу от ляво на атаката на "червените", подаде към Жорже Интима, който реализира от близка дистанция за 2:0. В 72-та минута Локомотив можеше да намали, но Михалевич не можа да насочи топката във вратата на Черниаускас.
Следващата среща на Локомотив e срещу Славия (София). Мачът е насрочен за неделя (29.07) от 18:30ч. на Лаута.