БНТ снима детски сериал в „Русалка“

Главни действащи лица в сериала са пет деца на 9 и 11 години

В курорта „Русалка“  започнаха снимките на най-новия детски сериал, съобщиха от Българската национална телевизия, която  е продуцент на поредицата.

Проектът носи заглавието „Островът на сините птици“ и е вдъхновен от романа „Островът“

на българския писател и журналист Александър Секулов. Лентата е издържана в любимия,

макар и позабравен, стил на приключенския филм, в който през забавни случки, типични за всяка лятна ваканция, малките герои на сериала научават много за безценното в живота.

Главни действащи лица в сериала са пет деца на 9 и 11 години, които се срещат в морски курорт и изживяват невероятни приключения заедно.

Потопени в приключения, децата преживяват много важни моменти като първата любов. Опитват се да намерят себе си, да разберат какво ги прави щастливи и разбира се, да избягат от контрола на родителите си.

Искаме децата да се върнат към свободата, към игрите, да не са затворени по цял ден в бунгалото и да играят на плейстейшън и на телефони, а да прекарват повече време заедно и да измислят всякакви приключения, коментира Веселка Кирякова, продуцент на филма.

Сценаристите и продуцентите споделят, че са се опитали да пресъздадат атмосферата на старите български детски филми. Така те се надяват да създадат незабравимо преживяване за днешните деца, а защо не и едно завръщане в детството на всеки възрастен, избрал също да седне пред малкия екран. Сериалът ще има 8 епизода по 54 минути и ще бъде излъчен по БНТ през следващата година.

Снимките започнаха на 15 юли и ще продължат до края на август. Организаторите на  продукцията обявиха, че срещу заплащане набират желаещи статисти от всички възрасти.

Източник: в-к „Факел”