Огнен ад до Атина

Свят

23-07-2018, 18:27

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Няма пострадали българи

Огромен горски пожар гори близо до Атина. Стихията бушува между селищата Кинета и Коринт. Димът в района е много гъст, което допълнително усложнява ситуацията. Два хеликоптера, четири самолета, 25 пожарни коли и над 60 огнеборци се борят с огъня. Евакуирани са живеещите в близост хора. Железопътният транспорт в района е спрян. Затворен за движение е пътният участък Атина - Коринт от 39 до 57 км. 
До момента в посолството ни в Гърция няма постъпила информация за засегнати или бедстващи български граждани, съобщиха Министерство на външните работи. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на мисията: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107. Посолството на България в Гърция е в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката.
Дипломатическата ни мисия в Атина информира и за втори голям пожар в района на Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит. Във връзка с усложнената обстановка министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в районите на пожарите, да се информират предварително за актуалната ситуация, да избягват засегнатите от огнената стихия места и да спазват стриктно указанията на местните власти.