"Верея" и "Септември" завършиха 0:0

Спорт

24-07-2018, 08:22

Снимка:

fcvereya.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Верея изигра последната си контрола в Словения срещу Славен Белупо

Постоянен дъжд валя над стадион "Трейс Арена"

Верея завърши наравно 0:0 у дома със Септември в последната среща от първия кръг в Първа професионална лига, съобщава сайтът на клуба. Футболистите на двата отбора бяха затрудени от тежкият терен и постоянния дъжд в хода на срещата който се изля над стадион "Трейс Арена". Като цяло срещата протече равностойно като и двата отбора създадоха по няколко опасности, но положенията на Верея бяха по - чисти от тези на противника.Треньорът на старозагорския отбор Иван Колев не можеше да използва трима футболисти в мача - защитникът Илия Мунин, крилото от Молдова Андрей Киофу и нападателят Станислав Маламов които лекуват контузии.
Първата опасност беше пред вратата на гостите от София. В 17-ата минута Емин Ахмед центрира от ъглов удар, а Иво Иванов засече топката с глава, но тя премина над вратата на гостите.
В 36-ата минута Борис Галчев шутира опасно след пас на Мирослав Будинов, но вратарят Георги Георгиев изби кълбото в корнер.
След почивката домакините бяха по -добри и на няколко пъти имаха възможност да се разпишат. В 63-ата минута удар от дистанция на Майкъл Тевия рикошира в играчи на Септември и топката достигна до Милен Танев отдясно на вратата. Той стреля силно, но вратарят Галев изби встрани от вратата.
Четири минути след това гръцкият защитник Теофилос Коуроупис проби отляво и подаде към Антон Огнянов на празна врата, но футболистът на Верея стреля над вратата.
В 79-ата минута Огнянов направи нов пропуск пред вратата на столичани, шутирайки силно, но неточно по посока рамката, пазена от Валентин Галев.
Четири минути преди края на редовното време опасен удар на нападателя на Септември Крис Гади излезе в аут.