Какви са цените на плодовете през това лято?

Животът

24-07-2018, 11:59

Снимка:

pexels

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Има трайна тенденция за увеличаване на българското производство

Повече плодове и зеленчуци предлагат на пазара българските производители спрямо миналата година. По-евтини ли са сега цените на продуктите и има ли промяна в качеството? Цените на плодовете и зеленчуците се запазват като миналата година като производителите казват, че качеството и тази година е добро.

"Наблюдаваме една трайна тенденция за увеличаване на българското производство. И тази година тръгна много добре, но климатичните фактори до накъде пречат на процеса. Очакват се загуби по полето и намаляване на предлагането на българска стока. Въпреки лошото време има достатъчно количество предлагане. Няма криза на пазара, няма катаклизми. Спекулациите са невъзможни към момента", коментира пред БНТ Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Розовият домат се продава на цена между 1,30 и 1,60 лева. При краставиците има леко оскъпяване в сравнение с миналата година. Миналата година беше много лоша за ябълката. Тази година се очаква добра реколта и равнището на цените на ябълката към момента са леко по-високи в сравнение с миналата година. Лошото време оказа влияние и върху прасковите и кайсиите. Задържа се равнището на цени, аналогични на миналата година.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен