Треньор на шампиони: Даниел Петков

Той е наставник на Дария Радулова

Tази седмица в рубриката „Треньор на шампиони" ще ви представим Даниел Петков. Той е наставник на Дария Радулова от ТК „Августа Траяна", която през тази година спечели титлите на Държавните първенства до 16-годишна възраст в зала и на открито,съобщи БФ Тенис.

 

- Разкажете малко повече за себе си – откога се занимавате с тенис?

- Казвам се Даниел Петков и съм на 47 години. Треньор по тенис съм от 24 години. Работил съм в двата водещи клуба в Стара Загора – в ТК „Виисент" в рамките на десет години и от 14 години в ТК „Августа Траяна".

- Какво е основното нещо, на което искате да научите вашите състезатели в ТК „Августа Траяна"?

- Разбира се - да играят добър тенис! Трудът и дисциплината са изключително важни за успеха на добрия тенисист.

- Откога работите с Дария Радулова?

- С Дария работя от година и половина.

- Дария спечели титлите на държавните първенства в зала и на открито до 16 години. Как ще коментирате тези успехи?

- Вижте, Дария е състезател, който всеки треньор иска да има. С нея се работи изключително лесно. Тя има талант, хъс и може да понесе изключително голям обем на работа. Разбира се, има и забележки по отношение на дисциплината, но те са поправими.

- Виждате ли промяна в играта й от началото на годината?

- Успехите на Дария се дължат на гореспоменатите качества и на големия брой турнири. Тя натрупа много опит в турнири на Тенис Европа и ITF и тук трябва да благодарим и за помощта и съдействието на БФТенис.

- Кои са най-силните качества на Дария на тенис корта?

- Много добра техника, добро движение, физика и издържливост.

- Върху какво трябва да работи най-много?

- Ние знаем, че Дария играе дефанзивно, но работим за това тя да подобри атаката си и това е видно в последните турнири. Трябва да бъде по агресивна в подходящите моменти и да подобри играта си на мрежата.

- Все по-сериозен е календарът в ТК „Августа Траяна". Какви са вашите амбиции?

- Многото турнири дават шанс за натрупване на повече опит на състезателите. Така че това ще помогне на децата да израстват все повече.

- Какво бихте си пожелали в професионален план?

- Няма нищо по-хубаво от това да виждаме резултатите от труда си. Така че бих си пожелал повече шампиони и призови места.