Жители на седем добрички села излязоха на протест

Добруджанци

24-07-2018, 11:55

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кои са опасните участъци по пътищата у нас?

Протестът е срещу лошото състояние на пътя Добрич-Лясково

Отсечката до село Лясково е дълга 17 км, изкърпвана е няколко пъти, но отново е в окаяно състояние. Протестът се проведе  по пътя Добрич-Силистра, на разклона за с. Смолница. Потърпевши от разбитата пътна настилка са жителите на селата Козлодуйци, Лясково, Житница, Камен, Черна, Тянево, Кръгулево, Пчелник.

Протестиращите изразиха своето недоволство мирно, без да се блокират пътни отсечки. Бяха развети българските знамена и издигнати протестни плакати, които гласяха: „Плащаме данъци, плащаме винетки, искаме нормални пътища“, „Стига лъжи, искаме действия“, „И ние имаме право на нормални и безопасни пътища“.

Протестиращите прочетоха и изпратиха декларация до МРРБ, председателя на УС на АПИ и областния управител на Добрич за състоянието на републиканския път III – 7105, Лясково – Добрич.  Те дадоха едномесечен срок за предприемане на мерки по цялостна рехабилитация на пътя. Ако отговорът е неудовлетворителен, ще се премине към по-крайни протестни действия, като блокиране на главни пътища или табелите на населените места ще бъдат свалени и занесени пред сградата на Областна управа в Добрич. Сред протестиращите са и кметовете на населени места. Близо четири години жителите в района настояват за предприемане на спешни мерки.