ГЕРБ ще подкрепи ветото на президента върху Закона за приватизацията

Политика

24-07-2018, 16:25

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Винаги сме се водели от обществения интерес, заяви Цветан Цветанов

ГЕРБ ще подкрепи мотивите на президента Румен Радев да наложи вето върху трети и четвърти параграф от преходните и заключителните разпоредби на промените в Закона за приватизацията. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или определени бизнес лица – мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога не е обсъждал и не е приемал подобни текстове“, категоричен бе Цветанов.
По повод тези твърдения се е взело решение председателят на правната комисия Даниел Кирилов да разработи текстове, с които да се отменят всички законодателни предложения, които бяха предложени от коалиционните им партньори. Цветанов обясни, че Кирилов е готов със законопроекта.
„С днешното вето, наложено от президента Радев, преценихме, че се обезсмисля внасянето на тези законодателни промени и в тази връзка, след разговори с премиера за ветото, стигнахме до извода, че ние ще подкрепим мотивите на президента и ще се съобразим с ветото, което той налага“, обясни още шефът на групата на ГЕРБ в парламента.
По думите му ГЕРБ винаги са се водили от обществения интерес. Още утре председателят на парламента Цвета Караянчева ще обяви ветото на президента, с което ще започнат да текат съответните срокове.
Христиан Митев от НФСБ заяви пред журналисти след това, че те също ще подкрепят ветото.