Световна седмица на кърменето в Стара Загора

От 1 до 7.08.2018 година

Световната седмица на кърменето се провежда всяка година през първата седмица на август в цял свят и има за цел да подчертае огромните ползи, които кърменето може да донесе както за здравето и благосъстоянието на бебетата, така и за доброто физическо и психическо майчино здраве.

Тази година Световната седмица на кърменето се провежда под мотото: "КЪРМЕНЕТО - ОСНОВА НА ЖИВОТА" Кърменето е естествена и най-добра храна за бебето, кърменето е универсално решение, което изравнява условията, давайки на всички справедлив старт в живота, подобрява здравето, благополучието и оцеляването на жените и децата по целия свят.

Алианс на българските акушерки работи активно в подкрепа и информираност по въпросите за кърмене. В рамките на Световната седмица по кърмене от 01 до 07.08.2018 акушерки в цялата страна ще провеждат безплатни консултации и подкрепа за кърмене.

Подробна информация за градовете, местата и акушерките ще бъде публикувана на сайта на Алианс на българските акушерки. http://midwivesbulgaria.org/

В гр. Стара Загора са предвидени следните мероприятия:

01.08.2018 г. 16:30 ч. Откриване на Световната седмица на кърменето с прожекция на филма „Гърдата е най доброто” – Международен младежки център Стара Загора

02.08.2018 г. от 10:00 ч. до 12:30 ч. кафе-сладкарница „Флорентина” среща с акушерки, дискусия и консултации по кърмене.