Тереза Мей ще води преговорите за Брекзит с ЕС

Свят

24-07-2018, 18:50

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Министерството за брекзит продължава да води подготовката на правителството за напускането

Британският премиер Тереза Мей съобщи, че занапред тя ще води преговорите с Брюксел по напускането на ЕС, а министерството за брекзит ще работи по подготовката на Великобритания за излизането й от съюза, предадоха Ройтерс и Франс прес. Новият министър за Брекзит Доминник Рааб ще замества Мей.
Британският външен министър Джереми Хънт обяви по-рано, че съществува опасност за невъзможност за сключване на споразумение за Брекзит, ако преговарящите от страна на ЕС чакат твърде дълго време Великобритания да "гледа с безразличие", след като крайният срок за постигане на споразумение наближава.
"Изключително важно е това правителство да се организира по най-ефикасния възможен начин за излизането на Великобритания от ЕС. Министерството за брекзит ще продължи да води цялата подготовка на правителството за напускането на ЕС: вътрешнополитическа подготовка както за сценарий със, така и за сценарий без споразумение, цялата необходима нормативна база и подготовка за преговорите по бъдещите отношения с ЕС", заяви Мей.