Фестивал на старинната музика, песен и танц в Каварна

От 1 до 7 август

Много приятни мигове със старинното изкуство на фестивала за старинна музика ”STRAVAGANZA”

В настоящия момент няма друг арт форум, в който стиловото многообразие да е толкова богато - от мистичната Античност, през мрачното Средновековие и се стигне до пищността и богатството на Западно-европейския Ренесанс във всичките му течения.

В рамките на фестивала се провеждат концерти на изявени професионални изпълнители, множество образователни лектории, семинари, конференции, на които се дискутират стратегиите и методите за популяризиране и съхраняване на българското музикално-сценично творчество.

Желанието на организаторите е ”STRAVAGANZA” от ежегоден национален форум да прерасне в международен фестивал, който да пресъздаде и приобщи българското и световното старинно културно наследство.

”STRAVAGANZA” е желано и дългоочаквано събитие, което носи в себе си огромен творчески, образователен и емоционален потенциал.

 Заповядайте на 1 август от 18:30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ на откриването на фестивала ”STRAVAGANZA” с изложба на Стефан Четроков .

 

Програма:

04.08 от 18,30

 Концерт за класическа китара ще се проведе в Експозиция „Добруджа и морето” –  Хамам

 

05.08 от 18,30

Заключителен концерт на участниците в  майсторски клас по класическа китара на д-р Столина Добрева в ХГ,,Христо Градечлиев“  

06.08 от 18,30

Изложба на Елена Русева в ХГ,,Христо Градечлиев“ на

 

07.08 от 19,00

Заключителен концерт на участниците в майсторски клас ,,Вокална техника“ на Петя Плугчиева на Площад ,,Защитата на Каварна“Снимка на Деня

Щрихи от Плевен