Българо-сръбска среща за обмяна на опит

Срещата се проведе в Ниш

Вчера в Ниш се проведе среща между български и сръбски тенис специалисти. Съвместната инициатива е поредната стъпка за обмяна на опит между двете федерации. В момента в академия „Живкович" в Ниш се провежда и съвместен лагер на националните отбори на България и Сърбия до 16 годишна възраст,съобщи БФ Тенис.

 

Подготовката се води лично от Ренцо Фурлан от Италия - бивш №19 в световната ранглиста.

Този лагер и треньорската среща се осъществи благодарение на отличните отношения между БФТенис и сръбската тенис федерация

От българска страна на срещата присъстваха Пресиян Коев - спортен директор на БФТ, Атанас Георгиев - отговорник "Спортен календар" в БФТ и треньорите Вадим Чергов, Валентин Димов, Иван Петров и Богдан Сергиев.

От страна на домакините освен треньорите присъства и Александър Болич- спортен директор на Сръбската федерация по тенис.

По време на роботната среща беше обменена ценна информация за работата в двете тенис федерации. Освен това бяха обсъдени и проекти за ново сътрудничество в развитието на тениса между България и Сърбия.

Участниците в срещата наблюдаваха и тренировките на 16 годишните таланти на двете страни. През следващата седмица родните национали ще участват на Европейските отборни купи.


Ето и състезателите които участват на лагера в Сърбия :

Юноши :

Васил Димитров - ТК "Виа Тенис Стар", гр.София

Максимилиан Борисов - ТК "15:40", гр.София

Николай Неделчев - ТК "Виа Тенис Стар", гр.София

Треньор : Александър Пенев

Девойки :

Дария Радулова - ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора

Даря Шаламанова - ТК "Авеню", гр.Бургас

Лилия Димова - ТК "Хасково 2015", гр.Хасково

Треньор : Петър Рангелов