Продължава повишаването на средната скорост на градския транспорт

Мисия София

26-07-2018, 16:15

Снимка:

facebook/ Транспорт за София

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Поетапното ускоряване на линиите на градския транспорт ще продължи и през есента

Продължава практиката за повишаване средната скорост на градския транспорт в София. От месец януари до сега са ускорени значителен брой линии, за които времето за пътуване по трасето се намалява с до 10 минути. Това предават от фейсбук страницата на Транспорт за София.

Сред тях са линиите 117, 118 и 119 в район Изток, като в техния случай редица спирки минаха в режим "по желание". По този начин при отсъствието на слизащи или качващи се пътници на определена спирка, тя бива пропускана от водача на превозното средство. Подобна мярка спомага и допринася за по-висока скорост на пътуване и по-бързо достигане до желание дестинации.

В началото на месец юли по този начин беше увеличена скоростта и по някои от линиите, пътуващи към кварталите Младост и Овча купел. В района по-бързи са станали № 107, 108, 45 и 73. Ускорени са също така № 76, 113, 213, 305, 314 и 413, където средно с 4 минути е намалено времепътуването.

През почивните дни намаленото времепътуване по цитираните линии е със средно 5-6 минути на всеки курс. Поетапното ускоряване на линиите на градския транспорт ще продължи и през есента.