15-годишно момче наръга 16-годишен заради коментар във Фейсбук

Животът

27-07-2018, 11:20

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

На пострадалия младеж беше извършена животоспасяваща операция в "Пирогов"

Обида във Фейсбук се разви до кървава саморазправа между двама тинейджъри. 15-годишно момче многократно намушка с нож 16-годишен. Пострадалият е опериран в "Пирогов", предават от БНТ.

Случката се разиграва в ранния следобед в Блок 326 в столичния квартал "Надежда". 16-годишно момче отива на гости на свои приятели. Малко по-късно 15-годишен влиза в същия блок. Намира 16-годишния и го напада с нож. Конфликтът тръгнал от Фейсбук.

Малко по-късно в разпространено в интернет видео извършителят не отрича стореното. Твърди, че по този начин се е защитил.

"В началото на разследването сме, започнато е досъдебно производство. На първо време - извършен е оглед на местопроизшествието, но и на мястото, където извършителят е задържан. Иззети са множество веществени доказателство, разследва се опит за убийство", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за БНТ, по повод вчерашния инцидент, в който 15-годишен наръга с нож свой съученик.

Двете момчета се познават, съученици са, иззет е телефонът на друго момче, пред което извършителят е признал за деянието.

"Възникнало е напрежение между двамата заради публикация в интернет, според свидетели е имало колаж с лицето на извършителя на деянието в клип или снимка с хомосексуални сцени", каза Румяна Арнаудова.

Прокурор от Софийска градска прокуратура вероятно ще повдигне обвинение за опит за убийство, предстои да бъде взето решение за мярката за неотклонение.