Десподов със силен мач в Европа

Отбеляза два гола при победата на ЦСКА с Адмира Вакер за 3:0

Кирил Десподов блесна с два гола за ЦСКА при победата с 3:0 срещу Адмира Вакер в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Младокът заедно с Едвин Джеси бяха най-добрите на терена.

Няколко дни по-рано Десподов удължи договора си с „червените”, а преди това се заговори за интерес към него от чуждестранни клубове. Включително се появи и информация, че Кирил е ходил на преговори в Белград с Партизан.

В Борисовата градина пазят като зениците на очите си подобен тип информации и отказват всякакъв коментар.



Според източници на Блиц цената на нападателя е 3,5 милиона евро. Само срещу такава сума ЦСКА ще се раздели с Кирил. До момента са отхвърлени две конкретни предложения, пристигнали в Борисовата градина още преди повече от месец. Става въпрос за отбор от бивша съветска република и за такъв от Турция. Въпросните клубове са предложили далеч по-ниска оферта.

В края на миналата седмица обаче в ЦСКА е дошло ново предложение. Този път от Острова. Дали става въпрос за английски или шотландски тим, можем само да гадаем. Едно е сигурно – британците са готови да дадат почти толкова, колкото „армейците” искат.

Всичко написано дотук не означава, че Десподов ще бъде продаден. Но е сигурно и друго. Със снощните си изяви срещу Адмира Вакер Кирил още повече ще привлече вниманието на чуждите отбори.