Липсваща овца доведе до разкриване на жестоко убийство

Крими

27-07-2018, 15:13

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дават на съд 22-годишен мъж за опит за убийство

Мъжът е жестоко пребит, има 16 счупени ребра и множество кръвонасядания

Липсваща овца доведе до разкриване на жестоко убийство. За случая съобщиха директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Ялчън Расим и ръководителят на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева. Извършителят е разкрит само за 24 часа.

На 24 юли вечерта в нива край новопазарското село Зайчино ореше е намерен починал 72-годишният Камен Игнатов. След аутопсия станало ясно, че мъжът е жестоко пребит, има 16 счупени ребра и множество кръвонасядания. Той бил пастир и бил намерен, след като стадото не се прибрало вечерта и хората тръгнали да го търсят. Липсваща овца накарала разследващите да проверят алибито на лица, съпричастни към кражби на животни. 

„Проверен е целият криминален контингент“, разказа ст. комисар Ялчън Расим. Така  разследващите стигнали до 44-годишния Герчо Рангелов, криминално проявен. Той направил пълни самопризнания и обяснил, че с убития често се карали за селските мери, тъй като и двамата били пастири.

Във фаталния ден по обяд се видели в нивата и пак се скарали. Герчо ударил Камен и след това му нанесъл жесток побой. От прокуратурата ще поискат извършителят да остане в ареста. Той е обвинен в умишлено убийство по мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, съобщава Радио Шумен.