Общината ще ремонтира над 2600 спирки на градския транспорт

Мисия София

27-07-2018, 16:59

Снимка:

facebook/ Транспорт за София

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Ще бъдат изградени и близо 300 нови павилиона по спирките

Столичен общински съвет взе решение за предоставяне на концесия за управление и поддръжка спирките на градския транспорт на територията на София. За тази цел столицата е разделена на 4 зони, като един кандидат концесионер ще има възможност да участва в максимум две зони. По този начин ще бъдат ремонтирани над 2600 спирки и близо 1500 - 1800 спирконавеса. Това предават от фейсбук страницата Транспорт за София.

Това ще допринесе навесите на спирките да нараснат с между 400 и 700 броя от сега съществуващите. Вече са разработени различни варианти на спирките по големина и вид, като каква точно да бъде спирката ще се определя от мястото, на което се намира тя, наличния пътникопоток и други важни фактори.

При по-натоварените спирки ще има възможност да се изградят и по-дълги съоръжения, които да бъдат по-удобни за всички чакащи пътници. Ще бъдат изградени и близо 300 нови павилиона по спирките, както и нови рекламни съоръжения. Концесията ще бъде за период от 15 години с възможност за още допълнителни 5 години. При сключване на договор с определен концесионер срокът за изпълнение на пълната промяна и монтиране на нови спирки ще бъде 2 години.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"