Кметът на „Оборище”: Спешно обезопасяваме „Царските конюшни”

Животът

29-07-2018, 12:00

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горяха Царските конюшни в София

След месец и половина ученици ще минават покрай постройките с тежко пострадали покриви

Няма пострадали при пожара в т.нар. „Царски конюшни” в центъра на София рано тази сутрин, но на старите сгради са нанесени сериозни щети. Това каза кметът на столичния район „Оборище” Васил Цолов, предава БиТВ.

По думите му „инцидентът с подпалването на сградите” е станал около 3:30 часа, като той се въздържа от коментар дали става дума за умишлен палеж.

8 екипа и 30 пожарникари са участвали в акцията по гасенето на пожара, съобщи Маринчо Маринов - дежурен смяна в ГД ПБЗН. Не изключва и версията палежът да е умишлен.

Пострадали са сградите от вътрешната част на комплекса, както и тези, които са към улица „Панайот Волов”. Има паднали покриви.

„По-скоро мен ме притеснява частта от покривите и сградите, които са открити – във връзка с откриването на учебната година, която може би е след месец и половина, но този месец и половина ще се изтъркаля много бързо”, коментира Цолов. Учениците от Първа английска гимназия и разположеното в сградата й основно училище трябва да минават точно покрай пострадалите сгради.

Именно заради това още от понеделник започва процедура по обезопасяването им. Собствениците ще бъдат призовани да укрепят допълнително сградите.

Цолов подчерта, че извън „Царските конюшни” няма щети.