Междуведомствена комисия за подпомагане ще заседава за Тетевен

Общество

30-07-2018, 07:55

Снимка:

МРРБ

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

6.2 млн. лв. са щетите от наводненията

Днес Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет ще проведе заседава във връзка със засегнатите от дъждовете райони в община Тетевен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Заседанието ще се състои по указания на министър-председателя Бойко Борисов и след посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в село Глогово, миналата седмица. Министър Нанков посети пострадалите от проливните дъждове райони на общината, за да се запознае на място с причинените щети и актуалната обстановка в общината, в която беше обявено бедствено положение.
Положителният опит за съкращаване на сроковете за вземане на решение за подпомагане на пострадали региони беше приложен по разпореждане на министър-председателя Борисов при преодоляване на последствията след наводненията в началото на месец юли, предизвикани от проливни дъждове в района на Мизия.
В петък кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева съобщи, че щетите в региона възлизат на 6.2 милиона лева. Оценката е внесена в Междуведомствената комисия с искане за подпомагане.