За девета година организират Седмица на кърменето във Велико Търново

Мисия

30-07-2018, 10:22

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Традиционният празник на открито ще е на 2 август в парк „Дружба”

За девета поредна година, от 1 до 7 август 2018 година, във Велико Търново ще се проведе Световна Седмица на Кърменето (ССК) под мотото „Кърменето – основа на живота”.
Традиционният Празник на открито в парк „Дружба”, Велико Търново ще се проведе на 2 август 2018 година от 10:00 до 12:00 часа.
Инициативата се провежда в партньорство с Община Велико Търново, Център за родители „HAPPY MUMS” и Младежки дом – Велико Търново в рамките на програма „Здрави деца в здрави семейства“.
През 2018 година Световната седмица на кърменето преминава под надслов „Кърменето – основа на живота“.
Логото, избрано за тазгодишното издание на Световна седмица на кърменето (с хаштаг #WBW2018) представя „триадата“ на родителите и тяхното дете, която да подчертава значението на съвместните усилия за защита, насърчаване и подкрепа на кърменето. Клоните, листата и кълновете са символ на растежа и развитието.
Линията, която се ражда от триадата и се превръща в листа, е връзката между кърменето и храненето, хранителната сигурност (състоянието на надежден достъп до достатъчно количество достъпна, питателна храна) и намаляването на бедността.
Кърменето предотвратява глада и недохранването във всичките му форми и гарантира хранителната сигурност на децата, дори и в периоди на криза. Без допълнителна тежест върху доходите на домакинството, кърменето е евтин начин за хранене на децата и допринася за намаляване на бедността. Храненето, хранителната сигурност и намаляването на бедността са от основно значение за постигането на Глобалните цели за устойчиво развитие на Обединените нации.