Оставиха в ареста 15-годишния, намушкал свой съученик

Крими

30-07-2018, 11:45

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

СГС решава дали да остави в ареста момчето, намушкало съученик

15-годишното момче било тормозено от съучениците си от дълго време

15-годишното момче, което нападна с нож връстник, заради свада във фейсбук и го прати в болница, остава в ареста. Това решение се взима рядка в случаи с непълнолетни. Софийският градски съд обаче прецени че е необходимо. Непълнолетното момче е обвинено в опит за предумишлено убийство, предава БНТ.

15-годишното момче било тормозено от съучениците си от дълго време, твърди адвокатът му. "Като изключим вербалните обиди - имало е колажи с неговото лице сложени на хора, които извършват хомосексуални действия", обясни той.

Според Абаджиев колаж с неприлично съдържание разпространен в социалните мрежи е видян от роднини на момчето в Иран. То решило да се саморазправи с автора на публикацията и го намушкало няколко пъти с нож.

Пред адвоката си младежът казал, че съжалява.

"По отношение на непълнолетни лица мярката за неотклонение се взима в изключителни случаи, но съдът прецени,че този случай е именно такъв поради конкретните факти, които го отличават от останалите подобни случаи", обясни прокурорът Павел Панов.

"Съдът просто прие, че тезата на прокуратурата за умишления опит за убийство е правилната", коментира Абаджиев. Адвокатът каза,че ще обжалва решението на съда. Намушканото момче остава в детската реанимация на Пирогов.