Премиерът се ангажира да има реформа за хората с увреждания

Политика

30-07-2018, 14:49

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности, заяви Петър Мавродиев

Премиерът Бойко Борисов лично се е ангажирал да има реформа за хората с увреждания, съобщиха пред журналисти Емил Мавродиев и синът му Петър Мавродиев. По-рано днес Мавродиев остави сина си в приемната на сградата на правителството в знак на протест.
„Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях“. Това заяви Борисов по време на срещата си в приемната на Министерския съвет със семейството от Пловдив, съобщиха от Правителствената информационна служба.
Премиерът е поканил бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.
Бащата е благодарил на премиера за срещата и отбелязал, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм. По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър, като се обърна към министър-председателя. Семейството поиска още да се работи бързо по промените в законодателството, които касаят хората с увреждания.
„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев. По думите му има напредък и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.
След срещата от семейството заявиха, че Борисов утре ще се срещне с протестиращите майки на деца с увреждания.