Разследва се умишлен палеж на „Царските конюшни”

Животът

30-07-2018, 15:58

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Според Ивайло Иванов от СДВР на мястото, откъдето е тръгнал пожарът, няма електрическа инсталация

Властите разследват умишлен палеж на „Царските конюшни”, но въпреки това съществуват версии за техническа неизправност и небрежност, които може да са довели до огъня в центъра на София, предава БиТВ.

"Днес е образувано досъдебно производство за пожара в конюшните", каза Емилия Русинова, шеф на Софийска градска прокуратура, което е за палеж.

До момента е направен един оглед на мястото, като в момента се извършва втори. „Не изключваме нито една версия”, каза Ивайло Иванов от СДВР.

По думите му на мястото, откъдето е тръгнал пожарът, няма електрическа инсталация. „Там е имало влизане с взлом, но не е от бездомник”, каза Иванов.

„До момента сме открили седем собственика на „Царските конюшни”, каза министърът на културата Боил Банов по време на пресконференция.

„Сега ще демонстрираме силата на закона. Това го говоря, за да спрат по този инфантилен начин да рушат културното наследство на тази държава. Въпреки това продължават всякакви опити”, коментира още Банов. Той добави, че няма как на всяка сграда да се сложи кордон от полицаи.

„Наистина съм бесен. Наистина сега ще демонстрираме налагане на статут на нещо, което е изгоряло”, посочи още Банов. По думите му е изгоряла само покривната конструкция на сградата, която ще бъде напълно възстановена.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"