Прокуратурата работи по всички възможни версии за пожара на "Царските конюшни"

Крими

30-07-2018, 16:37

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Палеж, небрежност или техническа неизправност

Прокуратурата не изключва нито една версия за пожара в "Царските конюшни" на бул. „Дондуков” 58 в столицата. "Не можем нито да потвърдим, нито да изключим, че става въпрос за умишлен палеж, тъй като доказателствата по досъдебното производство към настоящия момент не ни позволяват да правим такъв извод", съобщи Емилия Русинова от Софийска градска прокуратура.
Времето е много кратко, коментира и комисар Ивайло Иванов от СДВР, като допълни, че в момента се извършва втори оглед на местопроизшествието и се изземват камери за видеонаблюдение. Комисар Иванов заяви, че не е установен пряк свидетел на пожара, както и не е уточнено към момента кой е подал сигнал на тел. 112.
"Засега е сигурно, че огънят е тръгнал от горе надолу. Изгорял е покривът и вторият етаж. При първоначалния оглед, направен от вишката, защото е невъзможно човек да отиде на място, не бяха забелязани електрически инсталации. Това, че не са видени при първия оглед, не означава, че няма", допълни старши комисар Ивайло Иванов от СДВР.
Комисар Иванов уточни, че сградата е старо строителство – каратаван. На първият етаж е имало наематели , а вторият етаж е бил необитаем. Използвали са го като склад и няма следи от влизане с взлом. Според комисаря взлом е използван само от пожарникарите, за да проникнат на етажа при гасенето на пожара. Към момента не е локализирано и мястото, от което е тръгнал пожарът. Комисар Ивайло Иванов потвърди, че на втория етаж собственост има и МВР, тя не е отдавана под наем и е отписана като ненужна за целите на ведомството.