Няма виновен за смъртта на охранителя в Партийния дом, сочи експертиза

Крими

30-07-2018, 18:06

Снимка:

prb.bg

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Даниел Тасев падна от високо в шахта

Няма доказателства за конкретно виновно лице за смъртта на охранителя на Партийния дом Данаил Тасев, съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова. Според първоначалната експертиза откритият в шахта на бившия Партиен дом охранител е починал при падане от високо. Разпитани са всички служители на НСО и на охранителната фирма, които са били ангажирани с охраната на обекта, поясни прокурор Русинова.
„В хода на разследването е установено, че починалото лице вероятно се е намирало около дупка/шахта на строителната площадка в тъмната част на денонощието. Там е намерена чаша с кафе, а долу до самото тяло е намерена бъркалката от кафето”, допълни тя. Според данните от камерите същата вечер служители на НСО, които са били на смяна, са забелязали лицето да отива към кафе машината. Повече движение на лицето не е било забелязано.
Първоначалната съдебно-медицинска експертиза е установила, че причина за смъртта е съчетана черепно-мозъчна травма и гръдна травма – комбинация, характерна за падането от високо, обясни Русинова.