Политолог: На Бузлуджа чухме азиатщина от най-долнопробен вид

Политика

31-07-2018, 11:10

Снимка:

Bulgaria ON AIR, стоп кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Нинова се опитвала да екзалтира с истерични изявления, твърди Коларова

„Какво чухме ние на Бузлуджа? Това е азиатщина и то от най-долнопробен вид. Заменяте човек, който има политическа воля, съобразена с европейски стандарти, с една жена, която се опитва да екзалтира с истерични изявления, с азиатска природа!“ Така политологът Румяна Коларова отговори на въпрос- Защо смята, че „Визия за България“ на БСП е опасна, зададен й в студиото на телевизия Bulgaria ON AIR.
Според нея ГЕРБ плаща цена за управлението си с "Обединените патриоти", но печели поне някаква стабилност. Коларова коментира създалото се социално напрежение от проблемите на майките на деца с увреждания. Според нея има политическа воля за разрешаване на проблемите. „Решението не е да сменим един човек, който има политическа воля, с човек, който няма“, каза тя и попита каква е алтернативата –„БСП, което е по-лошото и никой няма да го предпочете“. По думите й трябва да има рокади в правителството. "До края на годината това трябва да стане и то трябва да стане по логиката на учебникарската политология. Това е неизбежно. Друг е въпросът е кой, как и защо", подчерта тя. И допълни, че при създалото се напрежение е интересно какъв тип решение ще се вземе. „Когато става дума за изработване на балансирано законодателство, не е важно само да се намерят пари, а да се отчетат и другите хора, които имат нужда, например възрастните хора с умствени проблеми“, посочи Коларова.
Събеседник в студиото беше и социологът Кольо Колев. Според него големият проблем на управлението е, че при кризите и напрежението, като тези свързани с майките на деца с увреждания, се чака намесата на премиера Бойко Борисов. "Трябваше да има институция, която да се занимава с това да вземе решение“, посочи той.