Спаси София апелира шофьорите да спазват BUS лентите

Животът

31-07-2018, 17:04

Снимка:

facebook/ Спаси София

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

От общината направиха маркировка по бул. Васил Левски

Обръщаме се с апел към всички шофьори - нека сме цивилизовани и спазваме BUS лентите. Те са необходими за по-бързото движение на градския транспорт. Нарушавайки ги, забавяме пътуването на хиляди хора, избрали да не замърсяват въздуха, който дишаме и да не заемат място по столичните улици със собствени автомобили. БУС лентите са и скоростен коридор за линейки, пожарни и полицейски автомобили. Нека ги оставим свободни. Това обръщение направиха от Спаси София във Фейсбук по повод новите BUS ленти на бул. Васил Левски.

"След години на убеждения, десетки срещи и показване на добри примери, вече с радост можем да споделим, че Столичната община най-накрая се осмели да ни послуша и направи BUS лента по бул. Васил Левски, част от първия градски ринг, по който минават 80% от тролейбусните линии в града. Очакваме тази добра практика да не спре само до бул. Васил Левски, а да обхване целия тролейбусен коридор - бул. Патриарх Евтимий, бул. България и бул. Евлоги и Христо Георгиеви, където според данни на ЦГМ градският транспорт трупа сериозни закъснения", написаха от организацията.

"Няма по-евтин, бърз и ефективен начин за ускорение и приоритизиране на градския транспорт от обособяването на BUS ленти, особено в град като София, който има най-бавният в Европа транспорт", написаха още те.

От Спаси София поздравиха зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев за маркировката и споделиха, че се надяват от СДВР да наказват всеки нарушител.