Политолог: БСП не искат да променят системата, искат да се внедрят в нея

Политика

31-07-2018, 16:50

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Патосът на Бузлуджа целеше да маскира липсата на същественост във „Визия за България“

„С документа "Визия за България" БСП не става алтернатива на управляващата коалиция. БСП не искат да променят системата, искат да се внедрят в нея и да управляват те“. Това заяви пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов. Той определи документа като „половинчат, недооформен, с повече сериозни претенции, отколкото сериозни намерения, основани на детайлно разписани неща". „Патосът на Бузлуджа всъщност целеше да маскира липсата на същественост и съдържание в този документ“, коментира политическият анализатор.
Според него поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова и и на лидера на ПЕС Сергей Станишев било противоречиво. „Въпреки натрупаното напрежение между тях, в един момент се оказаха на една трибуна, плеснаха с ръце, прегърнаха се и говориха, според тях пред 60 000 души, според обективни наблюдатели пред не повече от 5000 души“, заяви Стефанов. И допълни, че писането на декларации е добро начало, но когато те са подплатени със съдържателни планове. „БСП в момента говори едни неща, които ги говори през последните 20 години, без абсолютно никаква идея как да ги реализира на практика“, каза още политологът.
Според него политическият сезон е приключил като цяло противоречиво. „Беше ни съобщено, че е имало разговори при премиера между коалиционните партньори в коалицията Обединени патриоти. Разрешиха споровете, постигнаха съгласие и отидоха да почиват на спокойствие“, каза Стефанов. По думите му звучи несериозно в 21 век двама вицепремиери да не могат да си говорят по телефона или по какъвто и да е друг начин да комуникират, за да избегнат тези елементарни сблъсъци в общественото пространство по важни теми.