Община Стара Загора в готовност за пръскане срещу комари

Заралии

01-08-2018, 09:03

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какви са опасностите от болестите, предавани от комарите?

Продължава третирането срещу комари

Причината са падналите обилни валежи и влагата

Община Стара Загора има готовност за повторна обработка срещу комари на тревните площи, паркове и градини, както и на водните обекти в областния град. Причината са  падналите обилни валежи и влагата, които благоприятстват за увеличаване на  популяцията на насекомите. Изчаква се настъпването на подходящи атмосферни условия и спиране на валежите.

Сключен е договор с фирма „Контрол – М“ ЕООД, Стара Загора. Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, служители на общинска администрация, които да следят за изпълнение на дейностите по договора и да присъстват при приемане на извършеното и съставянето на протокол за обработка против комари на определените обекти.

Ще бъдат обработени паркове, градини, детски площадки, Античния форум, разсадник „Върха”, в района на АБ „Център”, улици в централната градска част и кварталите Лозенец, Зора и „К. Ганчев”, както и тревни площи в района на Зоопарка.

Определени са и длъжностни лица, служители на общинска администрация Стара Загора, които да следят за изпълнение на дейностите по договора и да присъстват при приемане на извършеното и съставянето на протоколи за ларвицидна обработка против комари на водните обекти на територията на града. Ще бъдат обработени фонтаните в парковете „Пети октомври“, „Йордан Капсамунов“, „Артилерийски“ „Зеления клин“ и „Чайка“. В списъка на обектите са включени още фонтаните по бул. „М. М. Кусев“, „Жабките“, „Пингвините“,  кръговото на бул. „Славянски“ и езерото „Загорка“.