Започва фестивалът на старинната музика "STRAVAGANZA" в Каварна

От 1 до 7 август

Фестивалът на старинната музика, песен и танц ще се проведе в Каварна в дните от 1 до 7 август. Много приятни мигове със старинното изкуство на фестивала за старинна музика ”STRAVAGANZA”. В настоящия момент няма друг арт форум, в който стиловото многообразие да е толкова богато - от мистичната Античност, през мрачното Средновековие и се стигне до пищността и богатството на Западно-европейския Ренесанс във всичките му течения.
В рамките на фестивала се провеждат концерти на изявени професионални изпълнители, множество образователни лектории, семинари, конференции, на които се дискутират стратегиите и методите за популяризиране и съхраняване на българското музикално-сценично творчество. 
Желанието на организаторите е ”STRAVAGANZA” от ежегоден национален форум да прерасне в международен фестивал, който да пресъздаде и приобщи българското и световното старинно културно наследство.
”STRAVAGANZA” е желано и дългоочаквано събитие, което носи в себе си огромен творчески, образователен и емоционален потенциал.
Заповядайте на 1 август от 18:30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ на откриването на фестивала ”STRAVAGANZA” с изложба на Стефан Четроков .
Програма:
04.08 от 18,30 часа
Концерт за класическа китара ще се проведе в Експозиция „Добруджа и морето” – Хамам
05.08 от 18,30 часа
Заключителен концерт на участниците в майсторски клас по класическа китара на д-р Столина Добрева в ХГ „Христо Градечлиев” 
06.08 от 18,30 часа
Изложба на Елена Русева в ХГ „Христо Градечлиев”
07.08 от 19,00 часа
Заключителен концерт на участниците в майсторски клас ,,Вокална техника“ на Петя Плугчиева на Площад  „Защитата на Каварна”