Започва първото мащабно анкетно проучване сред активните шофьори в България

Организирано от СБА със съдействието на Пътна полиция към ГДНП и Технически университет София

Съюзът на българските автомобилисти със съдействието на Пътна полиция към ГДНП и Технически университет София стартира първото мащабно анкетно проучване сред активните шофьори в България „Заедно за по-безопасни пътища“.
Анкетата ще се проведе в периода 1 август-15 септември във всички клонове на СБА в страната, в интернет сайта на организацията и чрез партньорите на инициативата.
Целта на проучването е да представим причините, поради които жертвите по пътищата на Република България няма да бъдат намалени до 2020г. в съответствие със заложеното в Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата, която е също в унисон със стратегията на Европейския съюз (ЕС). Желанието на организаторите е постигане на по-добра информираност за безопасността на движението по пътищата на Република България. С резултатите от анкетата ще бъде направен анализ на поведението на водачите – кога, защо и как нарушават ЗДвП и какво би било стимул за тях да подобрят дисциплината си на пътя, както и къде водачите откриват основно вината за броя на ПТП.
Анализът на събраните резултати от проведеното допитване ще спомогне за оформяне и структуриране на причинно-следствени връзки за броя тежки пътнотранспортни инциденти, ранени и загинали на територията на страната. Представянето на анализа пред медии и ангажираните институции ще се проведе по време на планувания форум „Заедно за по-безопасни пътища“ с подкрепата и участието на Международната автомобилна федерация ФИА.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен