Ограничения на движението заради футболна среща

Мисия София

02-08-2018, 10:13

Снимка:

wikipedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

От СДВР предприемат мерки за опазване на реда

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящата футболна среща от 19 часа на Националния стадион ”Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Привържениците на „Славия“ ще бъдат пропускани от вход 1 и 2 на сектор „А“, а феновете на гостуващия отбор - през вход 21 и 22 на сектор „Г“.

Охраната на спортната среща ще се осъществява съвместно от частна охранителна фирма и полицията.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.30 часа.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:
- От 00:00 до 21:00 часа при сектор "Г" на Национален стадион "Васил Левски" от вход 20 до вход 26;
- От 13:00 до 20:00 часа на моста пред Национален стадион "Васил Левски".

- От 18:00 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни Връх";
- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".