Черноморец (Балчик) е пред фалит заради Общинския съвет в морското градче

В навечерието на 100-годишния юбилей на клуба

Макар отборът на Черноморец (Балчик) да бе една от приятните изненади във Втора професионална лига миналия сезон, бъдещето му отново е поставено сериозно на карта, съобщи Sportal.bg. Клубът от Белия град може и да не доиграе току-що започналия есенен дял във втория ешелон.

Причината е, че на този етап част от Общинския съвет - представителите на ПП "ГЕРБ" и ПП "ВМРО", не приема предложението на кмета Николай Ангелов да се дофинансира клуба с 300 хил. лева. Притесненията на всички край морето са, че навръх 100-годишния си юбилей клубът може за втори път в последните десет години да фалира.

Миналата пролет Черноморец (Балчик) се завърна триумфално в професионалния футбол и завърши на приличното 11-то място в крайното класиране на Втора лига с 39 точки. Това лято пък воденият от Георги Иванов-Геша състав се подсили със сериозни имена като

Михаил Венков и Тодор Паланков, с които се надяваше да запише още по-добра кампания.

Балчиклии започнаха много добре първенството и още на старта успяха да измъкнат точката при гостуването си на Локомотив (София) в "Надежда" (0:0). Сега обаче вместо да гледа по-напред в класирането, клубът от Белия град, който може да се похвали със стадион-красавец, е изправен пред угрозата отново да играе мачове в селските групи.
"Футболен клуб Черноморец е клуб със стогодишна история, доказал в последните 10 години способността да воюва в първенствата, да продължава славата на клуба, да печели първи места и трофеи, да носи радост на своите фнове. Всичко това се развива под вещото ръководство на треньора Георги Иванов. Отборът дори кандидатства за Книгата на рекордите на Гинес, след като записа 37 поредни победи. Най-силният момент през последните години пък бе възраждането на ДЮШ, където тренират почти всички деца на Балчик. С едно такова необмислено решение обаче група общински съветници от "ГЕРБ" и "ВМРО" слага край на стогодишната съдба на клуба", се казва в официалното изявление на клуба.

Източник: Sportal.bg