Фолклорният фестивал в Пловдив продължава

Ансамблите от Словения, Холандия и Чехия ще изнесат концерт и в Хисаря

За 24-та поредна година община Пловдив е организатор, а градът – домакин на Международния фолклорен фестивал. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив, е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.
Фестивалът е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най-емблематичните места – Античният театър на Пловдив.
До 3 август в Пловдив си дават среща представителни фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.
От българска страна в програмата на фестивалните дни участтва Академичният  фолклорен ансамбъл при АМТИИ Пловдив.
Всяка вечер от 17.30 часа се провеждат дефилетата на съставите. Те тръгват от „Дом Левски”, преминават по главната улица и стигат до сцената на пл.„Стефан Стамболов”, където изнасят кратки концерти. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.
Освен концертите в Пловдив, представления има и в други райони на областта.  Ансамблите от Словения, Холандия и Чехия ще изнесат днес концерт в Хисаря.
2.08. Четвъртък
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл.„Стефан Стамболов” с участието на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Украйна, Франция.
20.00 ч. Концерт на Античния театърСнимка на Деня

Щрихи от Плевен