Остава в сила бедственото положение в три общини в Пловдивско

Новините

03-08-2018, 10:00

Снимка:

Община Куклен

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

АПИ: Пътната обстановка в Пловдивско днес

Три общини в Пловдивско бедстват

Проблемна остава ситуацията с пътя за високопланинското Добралък

Обстановката в селищата в Пловдивска област, засегнати от наводнения и свлачища,  постепенно се нормализира, информира БНР. Възникналите проблеми са почти оправени, съобщи главният експерт от областната администрация Валери Баранов.  

Остава обаче в сила бедственото положение за трите общини  - Куклен, Садово и Родопи, които пострадаха най-тежко след валежите.  Предпазните диги и други съоръжения са поддали заради натрупването на много подпочвени води след обилните валежи. Необходимо е да се отпуснат средства за коригиране на целия участък на река Чая, около 3 километра, за да може да се поеме водосбора, който се събира от планинските потоци чак от Смолянска област дотук,  обясни Валери Баранов.

Проблемна остава и ситуацията с пътя за високопланинското с.Добралък, който е напълно блокиран.  С усилията на Община Куклен обаче, този проблем ще бъде бързо преодолян, увери областния експерт.  Пътят е затворен, пробива се обходен маршрут, заобикалящ пропадналия участък, който ще бъде готов до десетина дни, добави Валери Баранов. На мястото обаче трябва да се изгради подпорна стена, за да се спре това свлачище и да се укрепи шосето, коментира той.