Каква е инициативата на Блок кино?

София Лайф

03-08-2018, 16:11

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Блок Кино 2018

Тя се провежда в София за четвърти път, а входът е свободен

Тази седмица започна четвъртото издание на инициативата "Блок кино", в която безплатно в различни квартали в София е прожектират филми и то на открито. Това се случва за четвърта поредна година, а лентите, които се прожектират са разделени в документална и игрална част. Благодарение на "Блок кино" хората могат да видят и най-новите български филми.

"Идеята ни е да приближим новото българско кино до зрителите. Това е много добър повод да се видиш с приятели, да опознаеш хората от квартала си. Има достатъчно паркове, междублокови пространства и училищни дворове, които ползваме за тези прожекции на открито", разказа за България он еър Адриана Панева, която е от екипа на "Блок кино".

Тя допълни, че избраните филми включват ново българско кино, много награждавани заглавия от фестивали и различни документални ленти. "Филмите са така подбрани, че да си комуникират с квартала. Искаме да обхванем различни квартали на София", сподели още Пенева.

В рамките на инициативата за тези четири години са направени над 60 прожекции, които се посещават средно от по около 400 човека. Цялата програма на с местата и филмите, може да бъде открита на сайта на инициативата "Блок кино".