Психолог: Решението е еволюция в съзнанието

Животът

04-08-2018, 12:19

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Хората, които най-малко пари имат, първи са се наредили да си платят сметките

Според последния доклад на ЦРУ България отново държи рекорден показател за смъртност - страната ни се нарежда на трето място в света в мрачната класация. На въпроса кой държи обществото ни в будна кома - отговори психологът Еленко Ангелов пред България он еър.

"Ту сме на второ, ту на трето място по смъртност в света. Има автоагресия и хипноза. Хората са станали овце - стадо, ние сме си виновни. Кой налива насила имитационните напитки - те го пускат като хипноза. Кои са те? Даже аз, заставайки в медия, ставам част от това. Всички се издържат от хранително-отровителната промишленост, от рекламите", каза специалистът и автор на осем издадени книги.

Ангелов обясни, че вижда демокрацията в оригиналния й вид, само когато неграмотни хора не гласуват и нарече търкането на билетчета "замърсяване". "Хората, които най-малко пари имат, първи са се наредили да си платят сметките. Решението е в еволюция на съзнанието", апелира психологът.

По думите на Еленко Ангелов никой не се е стреснал от показателното водещо място на страната ни в мрачната статистика много години и определи отношението като "дебилно".

Все пак Ангелов изрази надежда, посочвайки младежите, в които вижда "потомци на гордите ни войни". "Познавам повечето хора, които са в рекламните агенции - това са хора които не вярват нито в бога, нито в кармата", каза още той.

Психологът подчерта, че възможно решение е пазаруването от малките магазинчета и производства, и противопоставянето на големите вериги.