Арестуваха Митьо Очите в Истанбул

Крими

04-08-2018, 12:49

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: Ще хванем Димитър Желязков-Очите

Димитър Желязков е сочен за лидер на групата, която беше задържана при спецакция в четвъртък. Той бе обявен за издирване от Интерпол

Димитър Желязков - Очите е бил арестуван снощи в Истанбул. Турските власти са уведомили българското Министерство на вътрешните работи и следва процедура по екстрадицията му. Това съобщи пред БГНЕС говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Желязков е задържан снощи около 3 часа в хотелската си стая в мегаполиса. Ще остане в турския арест или затвор до приключване на екстрадиционната процедура, обясни Арнаудова. 

Задържането му е станало след съвместна операция на българските и турски служби, координирана на най-високо ниво, казват източниците на изданието. Задържането е станало в продължение на акцията по разпространение на наркотици, при която Очите успя да се изплъзне.

На 2 август 19 души бяха задържани при спецакция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в Бургаска област. Те са заподозрени като част от мащабна организирана престъпна група за търговия с наркотици, рекет, изнудване и палежи. Димитър Желязков е сочен за лидер на групата, той бе обявен за издирване от Интерпол. Заради участие в неутрализираната група за общодържавно издирване беше обявен и общински съветник втори мандат от Несебър. По неофициална информация става дума за Пейко Янков, издигнат от коалиция "Сила".