Маратон от събития за Богородичните празници в град Шипка

Мисия

04-08-2018, 16:20

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катастрофа блокира движението по Стара Загора - Шипка

НЧ "Светлина" стана отново публична общинска собственост

Местната власт в Казанлък обезопаси рушащата се емблематична сграда на Народно читалище „Светлина“ в малкото подбалканско градче Шипка. Общинския съвет на Казанлък гласува промяна на статута  и от частна общинска - читалищната сграда стана отново публична общинска собственост. Това съобщи кметът на Шипка Василка Панайотова.

В момента се обновява централното градско пространство. Очаква се до 25 август дейностите да приключат, поясни Панайотова.

Шипка се готви за предстоящите си традиционни празници. Навръх Успение на Пресвета Богородица, 15 август, в храма „Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена литургия. В следващите дни ще бъдат открити изложба с фотоси, посветени на славното минало на подбалканското градче, ще бъдат показани техники за направа на домашен сапун с билки и цветя. В програмата са включени представления на деца от местната театрална школа, както и поход по нова екопътека, допълни Василка Панайотова.

Кулминацията на тържествата предстои на 18 август, когато пред кметството ще бъдат осветени традиционният курбан и обредният хляб за здраве и благоденствие на местните жители, съобщава Радио Стара Загора.