Премиерът Борисов отчете натиск по границата. За Очите: Може да бягат, но ги хващаме

Животът

04-08-2018, 16:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Турски министър лично е участвал в акцията срещу Митьо Очите

Колкото и да не е модерно, отношенията ни с Турция дават резултат, каза във връзка с проверката на оградата министър-председателят

„Тракия” точно я пуснахме и тя отесня. Сутринта, като идвах, на 15 км от Бургас вече все едно си карах по „Цариградско”. С 60-70 км – двете ленти, кола след кола...  Което ме радва. Защото означава, че не само на книга, но и на доходи, те се вдигат и в края на мандата ще бъдат 150 процента”- Това отбеляза при изненадващата си визита в Бургаски регион премиерът Бойко Борисов пред Дарик Бургас.
Днес министър-председателят посети Граничния полицейски участък в Малко Търново, за да се запознае лично с обстановката там и с наличната техника.
България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят“, заяви Борисов след инспекция на състоянието на границата. Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре.
Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година.

Министърът на вътрешните работи и главният прокурор на Република Турция са съдействали за залавянето на Димитър Желязков - Очите. Той е задържан от турските власти в Истанбул. В момента е в ареста. Това съобщи пред журналисти в Малко Търново премиерът Бойко Борисов.