Акцията продължава: 8 наркодилъри от страната и чужбина са в ареста

Мащабната акция е на Районно управление-Несебър и Главна дирекция "Национална полиция

8 души бяха задържани в курорта Слънчев бряг при мащабна акция на служителите от Районно управление-Несебър и Главна дирекция "Национална полиция" срещу разпространението на наркотици. В ареста са криминално проявени, чужденци и дори 15-годишно момче. 
МВР рапортува, че около три часа сутринта в събота в района на х-л "Кубан" са задържани нигерийските граждани А.Т. и О.О. и малтийския гражданин А.М. Намерени и иззети са три розови хапчета / вероятно се касае за екстази/ и 11 свивки с марихуана. Мъжете са задържани със заповеди за задържане за срок до 24 ч. 
В ранните зори на 3-ти е извършено претърсване в апартамент в Слънчев бряг, обитаван от криминално проявения и осъждан Валентин П., 29-годишен от Стара Загора. Намерени и иззети са три найлонови топки с диаметър около 10 см., съдържащи канабис, като общото тегло на намереното наркотично вещество е около 400 гр. Валентин П. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. 

Към обяд в района на автогарата в Слънчев бряг е извършена проверка на 38-годишния Г.К. от Русе. Намерени и иззети са три свивки с канабис и два полиетиленови плика с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/.
Час по-късно в района на ресторант "Джани" в Слънчев бряг е задържан криминално проявения и осъждан Йонко И., 49-годишен от София. Открит и иззет е найлонов плик с бяло-жълто кристалообразно вещество / метамфетамин/ с тегло около 15 гр. При извършено претърсване на обитаваната от Йонко И. квартира, е намерен полиетиленов плик с бяло кристалообразно вещество / амфетамин/.

Събраните срещу 49-годишния софиянец данни за притежаване и разпространение на наркотични вещества са докладвани в Бургаска окръжна прокуратура, като на Й.И. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.