Велосипедистка блъсна бебе в парка, момиченцето е със счупен череп и хематом

Общество

05-08-2018, 14:18

Снимка:

pixabay

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Майката на пострадалото дете иска забрана на велосипеди в парковете без велоалеи

Ужасен инцидент в Монтана. Момиченце на годинка и седем месеца е със счупен череп и хематом, след като беше блъснато с велосипед, съобщава Нова ТВ.

Майката на детето разхождала близначките си в парка в центъра на Монтана, когато едно от момичетата било отнесено от невнимателна велосипедистка.

„Ние я виждаме, но тя въобще не ни вижда, нито пък детето. Затичваме се и двамата към детето, но късно. Между нас двамата се случи. Пада детето и колелото върху нея“, разказва шокираната майка Цветелина Георгиева.

Това се е случило на 10 юли. Родителите обаче едва сега се заемат да дадат гласност на случая, защото досега били в болницата с малката Ралица.

След тежкия инцидент майки започнаха петиция за ограничаване на велосипедистите в парковете и за изграждането на велоалеи в града.

Междувременно родителите се молят детето им да се оправи напълно. Засега Ралица се възстановява, но трябва да бъде държана почти непрекъснато, защото нов удар по главата – дори и лек, може да се окаже фатален. Има и риск детето да развие усложнения след време.

След сблъсъка колоездачката се извинила и си тръгнала.