Бенчо Бенчев на свобода. Съпартийците снеха доверието си от него

Крими

06-08-2018, 12:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обновяват и последната необновена детска градина в община Бургас

От БСП твърдят, че не са получавали дарения от общинския съветник

Бенчо Бенчев излезе на свобода, след като в края на миналата седмица беше арестуван заедно с Митьо Очите в Турция. 24-часовата мярка на бургаския общинар изтече и той беше пуснат от ареста.

Той е заместник-председател на Общинския съвет и е от гражданската квота на БСП. Вчера съпартийците му се дистанцираха от него и призоваха да напусне общинския съвет. 

След претърсване на дома му разследващите откриха пари, оръжие и книги за двойно счетоводство, както и скъпи коли. 

Според прокуратурата документите показвали колко пари общинският съветник отчислявал към Димитър Желязков. За другия задържан в Турция - бившият депутат на ДПС Несрин Узун, не са повдигнати обвинения.

Името му нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава.

Вече пети ден в Бургас и региона тече акцията по разкриване на престъпна група за рекет, изнудване и палежи. За ръководител беше посочен Димитър Желязков - Митьо Очите.

В събота Специализираният наказателен съд остави в ареста и петимата задържани при спецакцията срещу престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Под стража останаха Йордан Въчев – Ларша, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов – Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов. За всички тях прокуратурата твърди, че са приближени на арестувания в Турция несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите.

Първоначално бяха задържани 19 души, но само за петимата държавното обвинение поиска постоянен арест. Гледането на мярката продължи няколко часа през съботната вечер при закрити врати с цел да не се изнасят лични данни.