Блъснаха пешеходка на зебра в Гоце Делчев

В Благоевград кола "паркира" в закусвалня

На територията на област Благоевград през уикенда станаха следните ПТП:

- На 3.08.2018г. около 09:20 часа на ул.“Пейо Яворов“ в гр.Гоце Делчев лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 72-годишен водач от гр.Гоце Делчев,  блъска 67-годишна жена от града, пресичаща пътното платно на обозначено за целта място. Пешеходката е получила разкъсно-контузна рана в областта на главата и след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение.

- На 3.08.2018г. около 23:40 часа на пътя между с.Ключ и с.Яворница лек автомобил „Фиат Браво“ с 20-годишен водач от с.Ключ, движещ се в посока от с.Ключ към с.Яворница, спира на платното за движение поради повреда. За оказване на помощ зад авариралия автомобил спира лек автомобил „Мерцедес“, движещ се в посока от с.Яворница в посока с.Ключ, който е блъснат от лек автомобил „Опел Корса“ с 24-годишен водач от с.Ключ, движещ се с несъобразена с пътните условия скорост в посока от с.Ключ към с.Яворница. В резултат на инцидента, с охлузни рани по тялото, е пострадал водачът на лекия автомобил „Опел Корса“, който е освободен за домашно лечение.

- На 4.08.2018г. около 12:15 часа на кръстовище между ул.“Ал. Стамболийски“ и ул.“Полк.Дрангов“ в Благоевград е станало ПТП, при което лек автомобил „Форд Мондео“ с неустановен към момента водач, при наличие на пътна маркировка М1, предприема изпреварване при колона от автомобили, удря се в завиващ наляво лек автомобил „Мерцедес“ и продължава движението си, след което се удря в закусвалня. Работата по установяване на водача на автомобила продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 5.08.2018г. около 10:55 часа в местността „Средно поле“, землище на с.Рупите, 70-годишен водач на трактор „ИМТ“ с прикачено ремарке е пострадал, след като при движение по път с наклон ремаркето се откачило. Мъжът спрял, за да го закачи, тракторът потеглил и задната му лява гума преминала през тялото му. Мъжът е настанен за наблюдение в МБАЛ-Петрич без опасност за живота.