Блок Кино за втори ден в кв. Хиподрума

София Лайф

07-08-2018, 09:37

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Прожекцията отново ще е в 51 СОУ Елисавета Багряна

Отворени прожекции на съвременно българско кино в градинката пред блока. Това е вълшебството на Блок Кино, което за четвърта поредна година преобразява междублоковите пространства на 10 столични квартала в киносалони под открито небе.

От 20:45 ч. в 51-во Средно Общообразователно Училище Елисавета Багряна в квартал Хиподрума гледаме "Пощальонът". 38-те избиратели на Голям Дервент са изправени пред трудно решение. „Голямата порта”, както селото е било наричано в продължение на векове заради стратегическото му местоположение, отново попада в центъра на международните събития. Това е първото населено място, през което минават търсещите убежище бежанци. Забравеното село на границата с Турция се e превърнало в тайна врата към Европа. Местният пощальон решава да се кандидатира за кмет, за да спаси все по-обезлюдяващия се Голям Дервент, като го насели със сирийски бежанци. Основният му опонент затваря очи пред проблемите на бягащите от войната, бори се за затваряне на границата и за връщане на комунизма. Изборите за двамата кандидати обаче не приключват след преброяването на бюлетините.

По време на прожекциите зрителите ще бъдат настанени на удобни мебели, предоставени от ИКЕА, а специален детски кът ще радва най-малките почитатели на киното.

Входът е свободен.