Осъдиха шофьор, опитал да подкупи полицаи

Крими

07-08-2018, 11:44

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха водач на камион предложил подкуп на полицаи в Силистра

От Второ районно управление на МВР - Добрич

Окръжен съд - Добрич наложи условно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок на мъж от село Пчелино, опитал да подкупи полицейски служители. На подсъдимия беше наложена и глоба от 200 лева.
Съдебният състав призна 37-годишния С. Я. за виновен в това, че на 26 юли т.г., на пътя Добрич - курорт „Албена“, направил опит да даде подкуп на двама младши полицейски инспектори от състава на Второ районно управление на МВР - Добрич.

 Двамата полицейски служители патрулирали в участъка между селата Бранище и Стефаново. Около 10.30 часа те спрели подсъдимия, който управлявал товарен автомобил без включени дневни светлини на фаровете. След като разбрал, че ще му бъде съставен фиш за извършеното нарушение, мъжът извадил от джоба си банкнота от 20 лева и я пъхнал между листите на кочана с фишове, който бил оставен върху багажника на полицейския автомобил. Полицаите незабавно уведомили за случилото се дежурния служител при Второ РУ на МВР - Добрич.

В съдебната зала мъжът призна изцяло вината си и фактите, изложени в обвинителния акт. Това даде основание на Окръжен съд - Добрич да приложи процедурата на съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното на подсъдимия наказание от 9 месеца „лишаване от свобода“ беше намалено с една трета.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.