Приключи ремонтът на моста при ул. Даскал Попандреев в Бояна

Мисия София

07-08-2018, 15:11

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

10 по-големи мостови съоръжения ще бъдат ремонтирани тази година

Мостовото съоръжение при ул. „Даскал Попандреев“ в кв. "Бояна" беше в много тежко състояние с компрометирани тротоари, пътни платна, парапети. По време на строителните дейности е изградена нова пътна настилка и тротоари. Това каза зам.-кметът Евгени Крусев по време на проверката си на обекта, предава Столична община.

„По време на строителните дейности освен новия мост, по който минава тежкият трафик, строителите имаха ангажимента да ремонтират и стария мост, който е с каменна зидария" уточни Крусев. "Общо реконструкцията на двата обекта струва 420 хиляди лева. Ремонтът приключи в срок и движението вече е възобновено", каза още той.

10 по-големи мостови съоръжения ще бъдат ремонтирани тази година. В квартал "Бояна" предстои ремонт на моста, който е от "Околовръстния път" към "Бояна". Съоръжението не е ремонтирано досега. По време на строителните дейности ще се положи нова настилка, тротоарни блокове и ще се поставят нови парапети и ограничителни елементи. Предстои ремонт и на моста на Чепинско шосе.

Според Евгени Крусев съоръжението е в много тежко състояние и ремонтът му е неотложен. По време на строителните дейности няма да се спира цялостно движението, а ще се реорганизира в едното и другото платно двупосочно. Столичната община планира ремонт на моста на Нови Искър и на висящия мост при вилната зона в Пасарел.