Радев: Няма теч на информация от МВР за Митьо Очите

Крими

07-08-2018, 15:41

Снимка:

МВР

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Радев се срещна със състава на РУ – Елин Пелин и кметове от региона

Няма теч на информация от МВР, който да е довел до това Димитър Желязков - Очите да напусне пределите на страната преди акцията в Бургас. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в Елин Пелин, където проведе среща с ръководството на МВР и кметовете от региона.

"Ако беше изтекла информация щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция, и да го хванем там", каза Радев и благодари за съдействието от страна на турските си колеги.

Радев изрази задоволство от анализа за дейността на РУ- Елин Пелин през първите шест месеца на 2018г..

Доброто ниво на комуникация и взаимодействие с полицията, в това число и положителният ефект от изграденото видеонаблюдение, бяха подчертани и от кметовете на малките населени места. В отговор на споделените от тях затруднения министър Радев отбеляза, че за преодоляването им ще се предприемат необходимите мерки за съвместни действия с останалите компетентни органи. „Исканията на кметовете са в посока повече полицейско присъствие, ограничаване на тежкотоварния трафик през селата, контрол върху отделни нощни заведения, които притесняват жителите. В тази посока заедно с ръководството на областната дирекция се ангажирахме да предприемем необходимите мерки в рамките на нашите правомощия“, заяви още вътрешният министър.